Felkészül: Mongólia :)

Felkészül: Mongólia :)

Kezdődjék a következő koslatás…

 

Hozzávalók – és egy kakukktojás

 

“Hm, már megint idenőtt két hatalmas utazótáska a nappali közepére amíg aludtam. Jobban kéne figyelni. (Ki tudja, mit raktak a reggelire elfogyasztott farhátba…) De hogy a gazdáim képtelenek veszteg maradni! Már megint ez a csomagolás, nyüzsgölődés. Akárhogyis, ezúttal én sem fogok kimaradni. Ráfekszem a repülőjegyes dossziéra, nehogy ittfelejtsenek. Nédda, dejól zörög :)” – morfondírozott Nyavaja, a macska szombaton. Az már kevésbé érdekelte, hogy hova megyünk, így a következő magyarázat sem hatotta meg: “A gazdik most elutaznak két hétre, te pedig a nagyszüleidhez mész addig, náluk jó dolgod lesz. Nagyon jó cica légy, ne úgy mint itthon!”

 

Nézni se bírom ezt a nyüzsgést…
 Titeket viszont talán jobban érdekel, hova megyünk már megint: Mongóliába, motorostúrára.
A tavalyi Himalája-túránk szervezőivel, a BTS-sel és a csapat egy részével fogunk nekivágni az útnak. Ez is olyan túra lesz, amit először csinál a BTS és hát a 2016-os élmények alapján egyszerűen kihagyhatatlannak ígérkezik.
Ma este elrepülünk Moszkván keresztül Irkutszkba, ott városnézünk, kirándulunk a Bajkál-tóhoz. Irkutszkból a transszibériai expresszel utazunk tovább Ulánbátorba, várhatóan másfél nap alatt érünk oda. Utána motorra – nagy jelzők ezek egy 125ccm-s kínai csodára, de lássuk meg:) – ülünk és teszünk egy 8 napos kört Mongólia belső részén, érintve a Kis-Góbi sivatagot. Visszaérve Ulánbátorba leadjuk a motorokat és elrepülünk Bishkekbe, ami Kirgizisztán fővárosa. Egy rövid napot töltünk ott, majd hazarepülünk Isztambulon keresztül.
Nem tudni, mennyire lesz netünk, de igyekszünk tudósítani az útról. A szükséges eszközöket becsomagoltuk, mobilnetet fogunk venni, a többi a sors dolga 🙂 Kövessetek minket!

Kriszti & Ákos (& Nyavaja)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.